petek, 4. april 2008

Najboljše presenečenje je, da ni presenečenja

Tako so v neki kampanji oglaševali hoteli nevemkateriže.

S tem sloganom so sporočali potencialnim gostom, da bodo dobili natanko to, kar pričakujejo. Brez presenečenj. Vsaj slabih, seveda. S tem sloganom, ki je bil pravzaprav ena (pre)drzna obljuba (obljubljamo pa ne, če nismo prepričani, ali bomo obljubo zanesljivo lahko izpolnili) so si naredili medvedjo uslugo. Gostje so namreč našli celo vrsto "presenečenj", tudi taka, ki jih sicer ne bi sploh opazili. In ob vsakem presenečenju so se počutili ogoljufane.

Z družbo smo se odločili, da gremo na otvoritev kluba Vertigo v Ajdovščino. Da je projekt široko zastavljen, sem sklepala po tem, da že tri dni videvam oglase na Popu in Kanalu A. Seveda sem odgooglala pogledat, če imajo spletno stran.

Klub mora bit po opisu ena huda zadeva, s tremi tematskimi sklopi (floors), opremljenimi v različnih stilih. Glavni in največji je Hollywood, ki je opremljen moderno, nato sledijo Havaji, kjer je oprema v Hawaii stilu (surfing, plaža) in na koncu se Texas, ki je opremljen z lesom (saloon style?). Po slikah zgleda res zelo lepo in ultra moderno, pravzaprav kar megalomansko. Celotna diskoteka obsega 1000m2, sprejme 1470 obiskovalcev. Posebnost in zanimivost diskoteke je v tem da je ozvočena z avto hi-fi zvočniki. Na steni s subwooferji (2,20m x 6m!) je 44 komadov s premerom 38cm, na spletni strani pa je celotna specifikacija o avdio in video opremi kluba.

Ob branju predstavitve kluba sem spomnila tiste zgodbice o hotelu iz skripte za marketing. Ne morem še reč, ali so moja pričakovanja previsoka, a vendar sama ne bi spisala spremnega besedila za spletno stran kluba tako: We have a lot of knowledge and professional experience in this area to create the best and most amazing atmosphere in the club, in tako: The layout of the VERTIGO Fashion Club is unlike any other club in Slovenia. Tudi če bo res tako, kot pišejo. Sicer sem prepričana, da bo po slabi izkušnji od zadnjič (delanje sramote DJ-jem in glasbi z zvokom v Bachusu) Vertigo gotovo dobrodošel bass-balzam za telo in dušo.

No, držim pesti, da bo uspelo, in da je tekst na strani Vertiga še preskromen. Za razliko od predkratkimodprtega bara Ghost v Novi Gorici, mi Vertigo zveni fajn, futuristično in obetajoče.

Aja: nikjer nisem zasledila informacij o vstopnini, razen na Cosmopolitanovem forumu, torej nepreverjeno, da naj bi bila vstopnina od 10 do 20€ z vključeno prvo pijačo. O, madona, koliko časa že nisem bila v disku! Starina, sovica!


6 komentarjev:

  1. In kako je bilo, si dobila kakšno mesno štruco

    OdgovoriIzbriši
  2. Hehe, na koncu sploh nismo šli :S

    Je bila 50-metrska vrsta ljudi pred vhodom, pa smo si premislili. Prvi odzivi ljudi, ki so tam bili, pa so pozitivni - same pohvale!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ufff... toliko OGROMNI klub v nasih koncih, v Wajdušni metropola?

    Mojbog! =)

    OdgovoriIzbriši
  4. Joder, Carlitos, še dobro da znaš slovensko, ker bi tale odgovor že presegel moje Castellano-vske sposobnosti :)

    Ja, na vašem koncu je ta-da-da-daaam nova megadiskoteka, ki tako obljublja, da je/bo naj naj v Sloveniji. Bueno, povejta, ko bosta na teh koncih, da se dobimo na enem klepetu.
    (No, pravzaprav upam, da mi bo uspelo it na predstavitev Ksenijine knjige :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni pa se zdi ime Ghost posrečeno, saj odraža stanje duha v NG.
    Torej NG počasi tone v pozabo tudi na tem področju?
    A je v NG še vedno težko imeti(težko imeti...saj vemo zakaj so nekateri 'zgubili' discote)nek soliden nočni klub?

    Kaj se dogaja z nekdanjim Creamom?

    Mah....važno, da odpremo še eno q...landijo.

    OdgovoriIzbriši
  6. Damn, Irriducibile, sploh nisem pomislila na tako dobro razlago za Ghosta! :D :D :D

    Cream je na voljo za privat žure, mislim da celo zastonj, ampak moraš naročit pri njih hrano. Enkrat na mesec ima plesna šola plesni večer, ne vem, ali je odprt tudi za "zunanje". Drugače pa je 2x na leto odprt za rave partyje.

    V začetkih mojega žuranja (1995) so bili odprti vsi trije: Alcatraz, KGB (torej Cream) in Rainbow (v Kromberku).
    Ghost bi znal bit kot disko OK, ampak se mi zdi ambient preveč sterilen (čeprav lep) :)

    OdgovoriIzbriši